Søg i denne blog

torsdag den 30. september 2010

The Niagara Falls Experience

Vækkeuret ringede alt for tidligt kl. 4.30 og vækkede os i Boston, så vi kunne nå flyet til Buffalo og en laaang taxatur til Niagara Falls, Canada. Her besøgte vi endnu et interessant bibliotek.

På mange områder ligner biblioteket et dansk folkebibliotek, men lige som dets amerikanske  søsterinstitutioner er der masser af udsmykning af biblioteksrummet og rekvisitter til brug for arrangementer, ligesom de prioriterer plads til afholdelsen af dem.

Vi overværede et arrangement for 2-årige, som var et led i en programrække, hvor forældrene meldte sig til et forløb der kørte over 8 torsdage. Denne dag var emnet pottetræning. Der var rim, sange, højtlæsning og involvering af børnene, og til sidst en lille film.
De afholdt kakaoklub i vinterhalvåret, hvor børnene skulle medbringe deres egen kop og fik den fyldt med kakao og skumfiduser, og mens de drak den fik de højtlæsning fra en bog - der kunne passe til ca. 8 ganges læsning. Hver seance varede 45 minutter og målgruppen var fra 8 år.

Nu vi alligevel tilfældigvis var her, kom vi i tanke om at der var nogen vandfald i nærheden. Bibliotekarerne opfordrede os kraftigt til at tage hen og se dem, så vi bøjede os til sidst for det og tog en tur med "Maid of the Mist" der sejlede os helt tæt på en utrolig mængde faldende vand.

Efter endnu en begivenhedsrig dag venter en længere bustur med Greyhound bus til Rochester, hvor vi først ankommer langt over midnat. Forhåbentlig når vi at få et par timers søvn inden vi skal besøge sidste stop på turen: Strong National Museum of Play.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar